Kornelias guide til cupping: Sådan hjælper det på akne, rosacea, cellulite og slap hud

Cupping – eller sugekopmassage – er blevet på det seneste et hit inden for holistisk hudpleje.  Det er en 5000 år gammel metode, som primært stammer fra arabiske lande (kendt som Hijama) og Kina. Traditionel kinesisk medicin har brugt sugekopper til akupresur, akupunktur for at rette bevægelsen af livsenergien Qi mellem meridianpunkterne.  I Europa, især den østlige del, er sugekopper blevet brugt som alternative og styrkende behandling ved forkøelse,  lunge- og bihulebetændelse og bronchittis. Det er en massageform, der stimulerer kroppens naturlig forsvar.

Der findes forskellige cupping metoder:

1.     Dry cupping

2.     Wet cupping

3.     Massage cupping

Dry og wet cupping anvendes af zoneterapeuter og naturlæger ved behandling af sygdomme og kroniske smerter.

I dry cupping sættes sugekopperne på tør hud og ved hjælp af ild skaber det et vakuumeffekt. Denne metode bruger man også nogle steder i Kina under kirurgiske operationer eller ved luftvejssygdomme.

I wet cupping laver terapeuten små sår på huden og sætter efterfølgene sugekop på huden. Det er en slags åreladning, som skal fjerne stagnerende blod, udvise varme og give smertelindring. Den slags behandling er ofte blevet praktiseret i de arabiske lande.

Massage cupping (eller bindevævsmassage) blev i starten brugt meget af fysioterapeuter og massører for at lindre ømme muskler, sportsskader og fjerne muskelspændinger. Med tiden blev metoden anvendt i kosmetisk behandling af celullite.  Denne form for massage bruger olie som glidemidel for at bevæge sugekoppen. Særligt god virkning af massage cupping kan ses i behandling af akne, rosacea, cellulite, slap hud, ar og strækmærker.

cupping.png

MEN HVORDAN SÅDAN EN LILLE KOP KAN LAVE DET HELE?

Når man placerer en sugekop på huden, danner den vakuum, samtidig med at den trækkes hen over hudens overflade. På den måde øger man blodcirkulation i vævet og forbedrer lymfecirkulation. Det giver masser ilt og næring til huden og frigør samtidig syre og affaldstoffer, som efterfulgene bliver udskilt ved hjælp af lymfesystemet.

Behandling af akne og rosacea med sugekop

Cupping massage er en fantastisk tilæg behandling til akne og rosacea hud, som kan hjælpe til at styrke huden ved at mindske betændelse og inflammation i den. Til at starte med bruger man sugekop 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at lave en slags ”lymfedrænage”. Alle bevægleserne skal gøres udad og man kører med sugekoppen 1 eller 3 gange (afhængig af huden) i hver bane. Ligesom på billedet ovenfor.

OBS. Husk altid at få en profesionel rådgivening eller vejledning inden du begynder at bruge sugekop derhjemme. Ikke alle typer akne og rosacea kan man behandle med cupping fra starten.

Træt, grå og slap hud.

Sugekopmassage ilter huden og giver masser af næring til den. Huden ser efter sådan en omgang frisk og med tiden også mere spændstig ud. Cupping stimulerer produktionen af kolagen og elastin og smidiggører samtidig huden, så rynkerne bliver mindre synlige. Til at starte med bruger man sugekop 2-3 gange om ugen. Man kører op til 3 gange ad hver bane med lige og circular bevægelser. Den behandling skal ikke laves når du har travl, giv dig selv tid til at slappe af.

Cellulite

Appelsinhud skyldes ophobninger af affaldstoffer i bindevævet, hormoner og dårlig blodcirkulation. Massage med sugekop hjælper til at nedbryde cellulite og virker også forbyggende (også på strækmærker). Behandling udføres kraftigere end i ansigtet. Man kører på lårene fra knæ op til hoften indtil huden føles varm i dette område. Det er vigtig, at man ikke kører frem og tilbage på den samme bane. Hvis behandling blev udført forkert eller forkraftigt kan der opstå blå mærker. Men det er vigtigt at understrege, at cupping alene ikke kan fjerne celullite; det er vigtigt at man spiser sundt og dyrker motion.

By |2018-02-14T12:18:00+01:0013th februar 2018|Hudpleje|0 Comments

About the Author: