6 Essentielle tips: Sådan undgår du tør hud om vinteren

Om vinteren falder luftfugtigheden både inden og udenfor.  Den bidende kulde og blæsten udenfor virker udtørrende på huden og det samme gør radiatorvarmen indenfor. Så hvad skal man gøre for at holde sin hud glad og sund i den danske vinter? 

Hos Dare to Care elsker vi vinteren. De mørker måneder giver os tid til hygge, refleksion og planlægning. Men med vinteren kommer kulden, og det giver et særligt sæt problemer for en mættet, glad hud. Luftfugtigheden er på nul og forskellen på det varme tørre indeklima og den bidende kulde udenfor udtørrer huden og øger hudens behov for fugt.

Hvis du ikke giver din hud mere fugt eller næring om vinteren, sættes talg produktionen i vejret og fordi overfladen er udtørret vil talget ikke kunne komme igennem og vil derfor ligge sig som indkapslinger og tilstopninger.

Derfor har vi samlet vores bedste råd til hvordan du undgår at udtørre din hud i løbet af vinteren:

1. Tjek om du bruger de rigtige produkter

Uanset hvilken hudtype du har, er det sjældent de samme produkter som giver dig den optimale beskyttelse om vinteren, som du bruger om sommeren. Tænk fugt og næring. Det er derfor vigtigt at gå sine produkter igennem og mærke efter om fx ens rens er tilstrækkeligt mild og fugtgivende.  Er huden stram og ribbet efter rens, og kan det ikke gå hurtigt nok med at få serum på? Så er din rens alt for heftig for din hud. Det bedste du kan gøre er selv at mærke efter!

2. Drik rigeligt med vand

Vinter udtørrer huden på en helt anden måde end om sommeren, men det betyder ikke at din hud har brug for mindre vand. Når vi sidder med en varm kop te eller kaffe glemmer man ofte den dehydrerende effekt, så derfor: Husk at drikke masser af vand – mindst to liter om dagen.

3. Husk de fede olier

Ligesom huden har brug for næring fra din hudpleje, skriger kroppen også efter det same. Din hud vil takke dig for alle de gode, fede olier, vitaminer og antioxidanter du kan tilføje til din kost.

4. Fugtmaske til undsætning!

Fugtmasker er en fantastisk vej til at give din hud det fugt, som den kræver derhjemme. Hos Dare to Care anbefaler vi særligt to masker til vinteren, som vi synes passer perfekt: Den første er Beauty Sleep Mask fra Amazing Space. Mit yndlingsråd er, at hvis du ikke er bange for at arbejde lidt på din huds glød, anbefaler jeg at bruge Sleep Mask Tan Face fra James Read: En fantastisk maske med hyaluronsyre, som giver masser af fugt og en let glød samtidigt. Du kan købe dem begge to i vores butik og i vores webshop.

5. Solcreme året rundt

Bare fordi sommeren er forbi, betyder det ikke at huden ikke har brug for solcreme. En sund hud har brug for beskyttelse året rundt, især i forhold til din huds aldring. Hos Dare to Care sværger vi til Rad Sunscreen 15 SPF fra Environ.

6. Husk ansigtsbehandlingen

En god ansigtsbehandling med massage og masser af fugt bagefter er vigtig for at bevare en fugtmættet hud hele vinteren. Når du får din ansigtsbehandling giver du både din hud bevægelse, holder blodcirkulationen i gang og renser urenhederne væk – og det hjælper din hud med at optage dine produkter derhjemme bedre.

Vi har skræddersyet vores vinterbehandling – Winter Lifting Facial – til netop at give din hud præcist det den har brug for om vinteren. Du får en varm, beroligende og fugtgivende behandling udført i Aurelia Skincares probiotiske hudplejeprodukter, som giver fugt, beskytter mod dehydrering og irritation fra vinterens kulde og tørre luft – og en lækker luksus for ryggen oveni.

Læs mere om Winter Lifting Facial her.

 

Til sidst er det vigtigt at huske, at vinteren giver os tid til at slappe af og nyde hinandens og eget selskab.

Afslapning, ro og afstressning har en større effekt på din huds sundhed end man forestiller sig, så forsøg at nyd din vinter så meget du overhovedet kan – vi håber at se dig i 2018!

 

Kh Elina og Dare to Care

By |2018-02-14T12:18:32+01:007th februar 2018|Hudpleje|0 Comments

About the Author: